Hamburgerové žemle

Tyto nadýchané domácí housky na burgery jsou velmi chutné a zároveň jednoduché na přípravu. Použít je můžete na přípravu klasických i vegan burgerů.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 lžíce sušeného droždí
  • 1 šálek plus 2 lžíce teplé vody
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička soli
  • 3 až 3 a 1/2 šálku univerzální mouky (hladká, lze použít i polohrubou)

Postup

  1. Ve velké míse rozpusťte droždí v teplé vodě. Přidejte olej a cukr. Nechte 5 minut stát.
  2. Přidejte vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto.
  3. Následně ho vyklopte na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud nebude hladké a pružné.
  4. Rozdělte ho na 12 dílů a z každého vytvarujte kouli. Klademe je na vymaštěné plechy ve vzdálenosti 3 cm od sebe.
  5. Předehřejte troubu na 220 °C. Mezitím těsto přikryjte a nechte 10 minut stát.
  6. Pečeme dozlatova 8-12 minut. Vyjměte je z plechů a dejte vychladnout na mřížku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang