Paleo burgery
Musí se připravit nejprve paprikový relish. K tomu je ale nejprve zapotřebí si vyrobit...
Hlavní jídla bývají nejklíčovějším jídlem dne, zpravidla se jedná o obědy či večeře. Hlavnímu jídlu může předcházet předkrm, poté polévka a po hlavním jídle může být doplněno ještě dezertem.
Oblíbenými hlavními jídly jsou omáčky s knedlíky, kdy zajisté tou nejoblíbenější omáčkou je svíčková omáčka. Dále také maso na mnoho způsobů s přílohami, kdy velmi oblíbeným českým hlavním jídlem je zajisté drůbeží řízek. Při dietní stravě je možné také jako hlavní jídlo připravit salát například s kuřecím masem, dressingem a krutony, ála Caesar.
Hlavním jídlem také může být i bezmasé jídlo, jako jsou různé grilované sýry, těstoviny se sýrovými nebo smetanovými omáčkami nebo i různé luštěninové saláty.
Ke každému hlavnímu jídlu je také důležitý pitný režim, který lze podpořit různými džusy, limonády nebo i jen obyčejnou vodou.
Paleo burgery
Musí se připravit nejprve paprikový relish. K tomu je ale nejprve zapotřebí si vyrobit...
Ananasové curry
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně
Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně...
Plněné pečené batáty
Jedno z těch rychlejších a snadnějších hlavních jídel na přípravu. Možná, že se to...
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Recept – moravský vrabec
Ingredience: 400 g vepřové plece400 g libovějšího bůčku1 velká cibule1 palička...
Recept – vepřová pečeně
Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí
Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Kaiserka se sýrem a zeleninou
Pohádkové kaiserky k snídani i svačině. Příprava nezabere moc času, je možné...
Recept – holandská omáčka
Ingredience: 4 žloutky3 lžíce vodysůl250 g čerstvého máslalžíce citronové...
Recept – česneková omáčka
Ingredience: 50 g másla1 větší cibule½ paličky česneku 2 vrchovaté lžíce mouky½...
Recept – koprová omáčka s houbami
Ingredience: 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub100 g máslasůl2 žloutky500 ml...
Recept – houbová omáčka s paprikami
Ingredience: 4 lžíce oleje1 cibule5 paprikpřibližně talíř směsi očištěných...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Recept – kapr na paprice
Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Kaiserky na způsob „bollito misto“
Bollito misto je opulentní specialita z vařeného masa typická pro severní Itálii: ve velkém...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang