horcicna-zelenina-3

Tento recept na hořčičnou zeleninu je rychlý a snadný způsob, který vždy přináší česnekovou, dokonale osmaženou zeleninu.

Ingredience

  • 1,5 kg hořčičné zeleniny (asi 2 svazky)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček (nepovinné)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce balzamikového octa

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Připravte hořčičnou zeleninu a česnek.
  2. Z 1,5 kilogramu hořčičné zeleniny ořízněte silné spodní stonky a vyhoďte je.
  3. Zeleninu s připojenými tenkými stonky nahrubo nasekejte (asi 12 šálků).
  4. Opláchněte je v cedníku, ale neosušujte.
  5. Nakrájejte na tenké plátky 3 stroužky česneku.
  6. Osmahněte česnek a vločky červené papriky.
  7. Ve velké široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje, dokud se nezačne třpytit.
  8. Přidejte česnek a případně 1/4 lžičky vloček červené papriky.
  9. Za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu (česnek nesmí zhnědnout).
  10. Přidejte hořčičnou zeleninu a povařte.
  11. Přidávejte hořčičnou zeleninu po několika hrstech a po každém přidání ji promíchejte, aby začala vadnout, dokud nepřidáte všechnu zeleninu.
  12. Vmíchejte 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře.
  13. Přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud hořčice nezměkne, 10 až 15 minut.
  14. Odstavte z ohně, vmíchejte 1 lžíci balzamikového octa a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang