Recept na horký jablečný cider

KoktejlyNápoje

Nic se nevyrovná tomuto receptu na horký jablečný cider v chladném zimním dni. Vychutnejte si teplý hrnek čerstvého jablečného cideru oslazeného javorovým sirupem. Začněte pouze s šesti proužky pomerančové a citrónové kůry a upravte dle chuti.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 šálků jablečného moštu
  • 1/4 šálku pravého javorového sirupu
  • 2 tyčinky skořice
  • 6 celých hřebíčků
  • 6 celých bobulí nového koření
  • 1 pomerančová kůra nakrájená na proužky
  • 1 citrónová kůra nakrájená na proužky

Postup

  1. Do velkého nerezového hrnce nalijeme jablečný mošt a javorový sirup.
  2. Do středu čtvercového plátna nebo tenké látky položíme tyčinky skořice, hřebíček, bobule nového koření, pomerančovou a citrónovou kůru. Přehneme strany plátna tak, aby byl uzavřen a poté jej svážeme kuchyňským provázkem. Svazek koření vhodíme do směsi jablečného cideru.
  3. Hrnec postavíme na mírný oheň na 5-10 minut nebo dokud není cider velmi horký, ale ne vařící.
  4. Odstavíme cider z ohně. Svazek koření můžeme nyní vyhodit. Nandáme cider do velkých šálků nebo hrnků a podle potřeby přidáme do každé porce čerstvou skořicovou tyčinku.

Kategorie:

Koktejly | Nápoje
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang