Houby

Houbaření, to je skoro až národní sport pro čechy. Sbírání hub v klidném lese, kde v horkých letních dnech se každý může schovat do chládku, vyčistit hlavu od myšlenek a jen tak procházet tichým a klidným lesem. A když k tomu navíc dorazí člověk zpět domů s plným košíkem hub, o to je procházka v lese příjemnější.

Houby si samozřejmě nemusí každý vychutnávat pouze přes léto, ale při správném skladování se dají využívat celý rok. Ať už se jedná o zavařené houby, usušené houby nebo tepelně upravené a zamrazené.

Houby se v kuchyni dají použít téměř všude. V bramborových polévkách, v houbových polévkách, v různých omáčkách, pod maso na pečení, do slaných koláčů nebo i jen tak samotné jako příloha nebo hlavní jídlo, jako je smaženice nebo na způsob řízku v trojobalu. Variant jak zpracovat houby je mnoho.

Další kategorie

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné

Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...

Recepty – nadívané hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...

Hlívový guláš nejen pro chalupáře

Hlíva ústřičná a guláš? Dohromady je to úžasný pokrm pro širokou společnost. Dá se...

Pangasius ála co dům dal – Recept

Ingredience 2 ks pangasia2 žampiony2 rajčataplátkový sýrsmetana na...

Pohanková pomazánka s dýní a žampiony

Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2709805

Španělský špíz

Jedno z hlavních jídel, které je poměrně neobvyklé, ale zato jednoduché na přípravu, jsou...

Pečená hlíva

Hlíva ústřičná se zasazuje o posílení imunity a celkové kondice. Chrání také před...

Portobello burger se sýrem halloumi, batátové hranolky s rozmarýnem

Na portobello burger už jsem se chystala strašně dlouho a ani nevím, proč jsem tak dlouho...

Hlíva vs. žampiony

Hlíva posiluje imunitu a pomáhá předcházet infekčním chorobám. V období rekonvalescence...

Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami

Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...

Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou

Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...

Rustikální bulka se smaženicí z lesních hub

Češi jsou svou vášní pro houbaření známí snad po celém světě. Proto nikoho...

Letní závitky s tofu a hlívou ústřičnou

Občas hledám lehké nevařené alternativy hlavních jídel. Mezi naše nejoblíbenější...

Krémové žampionové kroupoto

Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...

Gratinovaný humr Thermidor

Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho...

Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem

Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Dravá ryba z čeledi okounovitých se...

Domácí bramborové gnocchi se slaninou

Recepty s gnocchi jsou velmi jednoduché, přesto dokáží okouzlit celou rodinu i návštěvy....

Recept – houbové lasagne s cuketou

Ingredience: 600 g cukety250 g lasagní2 balíčky mozzarelly 300 ml mléka250 g ricotty1...

Kuře na žampiónech

Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...

Recept – palačinky se zeleninou

Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...

Recept – myslivecké roštěnky

Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...

Recept – bůček se sýrovou nádivkou

Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang