Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Houbaření, to je skoro až národní sport pro čechy. Sbírání hub v klidném lese, kde v horkých letních dnech se každý může schovat do chládku, vyčistit hlavu od myšlenek a jen tak procházet tichým a klidným lesem. A když k tomu navíc dorazí člověk zpět domů s plným košíkem hub, o to je procházka v lese příjemnější.
Houby si samozřejmě nemusí každý vychutnávat pouze přes léto, ale při správném skladování se dají využívat celý rok. Ať už se jedná o zavařené houby, usušené houby nebo tepelně upravené a zamrazené.
Houby se v kuchyni dají použít téměř všude. V bramborových polévkách, v houbových polévkách, v různých omáčkách, pod maso na pečení, do slaných koláčů nebo i jen tak samotné jako příloha nebo hlavní jídlo, jako je smaženice nebo na způsob řízku v trojobalu. Variant jak zpracovat houby je mnoho.
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné
Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...
Recepty – nadívané hovězí plátky
Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...
Hlívový guláš nejen pro chalupáře
Hlíva ústřičná a guláš? Dohromady je to úžasný pokrm pro širokou společnost. Dá se...
Pangasius ála co dům dal – Recept
Ingredience 2 ks pangasia2 žampiony2 rajčataplátkový sýrsmetana na...
Pohanková pomazánka s dýní a žampiony
Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...
Španělský špíz
Jedno z hlavních jídel, které je poměrně neobvyklé, ale zato jednoduché na přípravu, jsou...
Pečená hlíva
Hlíva ústřičná se zasazuje o posílení imunity a celkové kondice. Chrání také před...
Portobello burger se sýrem halloumi, batátové hranolky s rozmarýnem
Na portobello burger už jsem se chystala strašně dlouho a ani nevím, proč jsem tak dlouho...
Hlíva vs. žampiony
Hlíva posiluje imunitu a pomáhá předcházet infekčním chorobám. V období rekonvalescence...
Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami
Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...
Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou
Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...
Rustikální bulka se smaženicí z lesních hub
Češi jsou svou vášní pro houbaření známí snad po celém světě. Proto nikoho...
Letní závitky s tofu a hlívou ústřičnou
Občas hledám lehké nevařené alternativy hlavních jídel. Mezi naše nejoblíbenější...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...
Gratinovaný humr Thermidor
Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho...
Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem
Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Dravá ryba z čeledi okounovitých se...
Domácí bramborové gnocchi se slaninou
Recepty s gnocchi jsou velmi jednoduché, přesto dokáží okouzlit celou rodinu i návštěvy....
Recept – houbové lasagne s cuketou
Ingredience: 600 g cukety250 g lasagní2 balíčky mozzarelly 300 ml mléka250 g ricotty1...
Kuře na žampiónech
Ingredience 800 g vykostěného kuřecího masa250 g očištěných žampiónů2 cibulesůl,...
Recept – palačinky se zeleninou
Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...
Recept – myslivecké roštěnky
Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...
Recept – bůček se sýrovou nádivkou
Ingredience: ¾ kg libového bůčkusůlhladká mouka1 cibule150 g měkkého salámu100 g...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang