Jednoduchý recept na hovězí burritos

Hlavní jídlaHovězí masoMasoRýže

Připravte si tyto snadné hovězí burritos jako jednoduchou večeři uprostřed týdne. Masová náplň je také skvělá do křupavých tacos nebo jako snadné chilli con carne s rýží.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Obtížnost: Snadné
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku nasekaného na jemno
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • špetka kajúnského pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 500 g mletého hovězího masa
  • špetka zlatého cukru krupice
  • 1 lžíce vinného nebo jablečného octa
  • 400 g (plechovka) nakrájených rajčat
  • 400 g (plechovka) černých nebo ledvinových fazolí s vodou z plechovky
  • 8 moučných nebo kukuřičných tortill
  • 500 g vařené rýže
  • nakrájené avokádo nebo quacamole (k servírování)
  • nakrájená rajčata a hlávkový salát (k servírování)
  • zakysaná smetana (k servírování)
  • nakrájená červená cibule a červená chilli paprička (k servírování)
  • nastrouhaný čedar (k servírování)
  • půlka limetky (k servírování)

Postup

  1. Na velké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej. Cibuli smažíme 8 minut, poté přidáme česnek, koření a oregano a vaříme 1 minutu. Rozdrobíme mleté maso a za stálého míchání vaříme asi 5 minut dokud maso nezhnědne. Vmícháme cukr a necháme 1 minutu odstát, následně zastříkneme octem a přisypeme rajčata.
  2. Povaříme 5 minut a poté přidáme fazole a vodu z plechovky. Dochutíme, promícháme a vše vaříme 20 minut dokud hovězí maso nezíská hustou omáčku. Omáčku lze připravit až 2 dny předem, vychladit a ohřát s trochou vody nebo zmrazit na 6 měsíců.
  3. Pro přípravu burritos ohřejeme tortilly podle návodu na obalu. Na každou tortillu dáme trochu rýže a hovězí omáčky a posypeme ji libovolnými ingrediencemi (viz. výše). Konce přeložíme a srolujeme, aby se utěsnily. Můžeme je také zabalit do fólie. Jíme ihned.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang