Recept na hovězí polévku se zeleninou a ječmenem

Hovězí masoMasoPolévkyZeleninové polévky
hovezi-polevka-se-zeleninou-a-jecmenem

Připravte si v pomalém hrnci hovězí polévku s ječmenem a díky tomu získáte snadné a syté jídlo. Podávejte s chlebem a pochutnejte si.

Ingredience

  • 1,3 kg hovězí roštěné
  • ½ šálku ječmene
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce oleje
  • 3 mrkve nakrájené na kousky
  • 3 řapíky celeru, nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 balení (450 g) mražené zeleninové směsi
  • 4 šálky vody
  • 2 plechovky (800 g) nakrájených dušených rajčat
  • 4 kostky hovězího bujónu
  • 1 lžíce bílého cukru
  • ¼ lžičky mletého černého pepře nebo více podle chuti
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Vložte hovězí maso do pomalého hrnce. Vařte na nejvyšší stupeň, dokud nezměkne, 4 až 5 hodin. Během poslední hodiny vaření přidejte ječmen a bobkový list.
  2. Maso vyjměte a nakrájejte na kousky. Bobkový list vyhoďte. Hovězí maso, vývar a ječmen dejte stranou.
  3. Ve velkém hrnci na vývar rozehřejte olej na středním plameni. Osmahněte mrkev, celer, cibuli a mraženou zeleninovou směs, dokud nezměknou, 5 až 7 minut.
  4. Přidejte vodu, dušená rajčata, kostky hovězího bujonu, cukr, 1/4 lžičky pepře a směs hovězího masa, ječmene a vývaru.
  5. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 10 až 20 minut.
  6. Před podáváním osolte a opepřete.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang