Hubnoucí kapustová polévka – recept

PolévkyZdravíZeleninové polévky

Jídlo může být chutné i dietní zároveň. Výborným důkazem je kapustová polévka, na které si nejen pochutnáte, ale ještě vám pomůže zhubnout. Pokud si máte rádi kapustu, tak vyzkoušejte naše nejlepší recepty z růžičkové kapusty.

Příprava

  • Příprava: 35 minut
  • Ostatní: 20 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
  • Středně velká nakrájená cibule (1 ks)
  • Nakrájené mrkve (2 ks)
  • Nakrájená celerová nať (2 ks)
  • Červená paprika, nakrájená (1 ks)
  • Česnek (2 stroužky)
  • Italské koření (1 a 1/2 lžičky)
  • Pepř
  • Sůl
  • Zeleninový vývar (8 hrnků)
  • Nakrájená kapusta (1 ks)
  • Nakrájené rajče (1 ks)
  • Bílý ocet (2 lžičky)

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpalte na středním plameni olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, a vařte 6-8 minut. Přidejte červenou papriku, česnek, italské bylinky, pepř a sůl, a vařte za stálého míchání další 2 minuty.
  2. Přidejte vývar, kapustu a rajče. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Poté opět plamen snižte a částečně přiklopené vařte 15-20 minut. Přimíchejte ocet a můžete servírovat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang