italsky-testovinovy-pokrm-pastina

Pastina je klasický italský pokrm pro pohodlné dny. Jsou to malé těstoviny zasypané sýrem a děti toto jídlo milují.

Ingredience

  • 28 g strouhaného parmezánu, plus další na ozdobu
  • 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 balení sušených těstovin pastina, nebo jiných drobných těstovin
  • 1 velké vejce
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Do velkého hrnce odměřte 3 šálky vývaru, přidejte těstoviny a za občasného míchání přiveďte k mírnému varu na středním ohni.
  2. Pokračujte ve vaření za častého míchání, dokud nejsou těstoviny al dente a v hrnci nezůstane malé množství tekutiny, asi 6 minut.
  3. Vypněte oheň. Ihned přidejte parmazán, 1 velké vejce a 1/4 lžičky černého pepře. Rychle promíchejte, aby se vejce dostalo do teplých těstovin a sýr se rozpustil.
  4. Podávejte posypané dalším strouhaným parmazánem nebo čerstvě mletým černým pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang