knedli25cc2581ky-001-2343308

Výborné knedlíky od Hanky Zemanové, což bývá jistota jednoduchého a spolehlivého receptu. Dají se vařit nasladko (například s jahodami) nebo naslano (například s uzeným tempehem). Nebo se z nich dají vytvořit také šišky – třeba sypané mákem.

Suroviny:

  • 100 g jáhel (uvařených ve 250 ml vody)
  • 250 g uvařených brambor
  • 200 g hrubé mouky (nebo půl celozrnné špaldové a půl obyčejné pšeničné hrubé)
  • 1 lžička soli

Příprava:

  • Uvařené vychladlé jáhly rozmixujte, brambory uvařené den dopředu nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Promíchejte všechny suroviny.
  • Těsto by nemělo příliš lepit, pokud je hodně lepivé, přidávejte mouku.
  • Tvořte knedlíčky a ty vařte cca 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang