Recept na jahodový koláč s preclíky

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
jahodový koláč s preclíky

Jahodový preclíkový koláč je snadný dezert se spoustou kontrastních textur a chutí. Není ani příliš sladký, ani příliš slaný, a když ho připravíte ve skleněné zapékací misce, vypadá opravdu krásně.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 2 hodiny 10 minut
  • Celkem: 2 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 šálky drcených preclíků
  • ¾ hrnku rozpuštěného másla
  • 3 lžíce bílého cukru
  • 1 balení změklého smetanového sýra
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 balení mražené šlehačky, rozmražené
  • 2 balení želé s jahodovou příchutí
  • 2 šálky vroucí vody
  • 2 balení mražených jahod

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Smíchejte rozdrcené preclíky, rozpuštěné máslo a 3 lžíce cukru, až se dobře spojí.
  3. Dobře promíchejte a směs vtlačte na dno pekáče o rozměrech 9 x 13 palců.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut do ztuhnutí; dejte stranou, aby vychladly.
  5. Do velké mísy dejte smetanový sýr a 1 šálek cukru.
  6. Vyšlehejte elektrickým mixérem dohladka.
  7. Vmíchejte šlehačku.
  8. Směs rozetřete na vychladlý korpus.
  9. Rozpusťte želatinu ve vroucí vodě.
  10. Vmíchejte ještě zmražené jahody a nechte krátce ztuhnout.
  11. Nalijte a rozetřete na vrstvu tvarohu.
  12. Uložte do chladničky, dokud neztuhne, nejméně 2 hodiny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang