Recept na jamajské hovězí placičky

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
hovezi-placicky

Podle tohoto receptu na jamajské hovězí placičky připravíte lahodné hovězí pečivo s příchutí kari, které je oblíbené na Jamajce a dalších karibských ostrovech. Zkuste je podávat s hráškem a rýží nebo si je dejte jako svačinu.

Ingredience

Pečivo:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky kari koření
  • 1 špetka soli
  • ¼ šálku margarínu
  • ¼ šálku zkráceného tuku
  • ⅓ šálku vody

Náplň:

  • 2 lžíce margarínu
  • 1 malá cibule nakrájená na drobné kostičky
  • 455 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • ½ šálku hovězího vývaru
  • ½ šálku suché strouhanky
  • 1 rozšlehané vejce

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V míse smíchejte mouku, kari a sůl.
  3. Vmíchejte margarín a zkrácený tuk, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
  4. Vmíchejte vodu, dokud se ze směsi nevytvoří koule.
  5. Z těsta vytvarujte špalek a nakrájejte ho na 10 stejných dílů.
  6. Každý kousek rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na 15 cm kruh (přibližně 3 mm palce silný). Dejte stranou.
  7. Na pánvi na středním ohni rozpusťte margarín.
  8. Cibuli smažte, dokud nezměkne a nezprůsvitní, 2 až 3 minuty.
  9. Vmíchejte mleté hovězí maso.
  10. Ochuťte kari, tymiánem, solí a pepřem.
  11. Za stálého míchání vařte, dokud hovězí maso rovnoměrně nezhnědne, 8 až 10 minut.
  12. Vmíchejte hovězí vývar a strouhanku.
  13. Vařte, dokud se tekutina nevstřebá.
  14. Odstavte z ohně.
  15. Na každé kolečko těsta dejte stejné množství náplně.
  16. Okraje přeložte a přitiskněte k sobě, aby vznikl půlkruh.
  17. Hřbetem vidličky okraje utěsněte a poté je potřete rozšlehaným vejcem.
  18. Pečivo položíme na plech.
  19. Pečte v předehřáté troubě dozlatova asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang