Recept na Jambalayu s kuřecím masem a chorizem

Hlavní jídlaKuřecí masoRýžeUzeninyZeleninové omáčky
jambalaya-s-kurecim-masem-a-chorizem

Zdravý recept na rýžový pokrm inspirovaný cajunskou kuchyní, který je plný pikantních španělských klobás, sladkých paprik a rajčat.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 75 g choriza, nakrájeného na plátky
  • 1 lžíce cajunského koření
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 400 g plechovky švestkových rajčat
  • 350 ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Na velké pánvi s pokličkou rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a 5-8 minut opékejte 2 nakrájená kuřecí prsa dozlatova.
  2. Vyjměte je a dejte stranou. Vhoďte 1 cibuli nakrájenou na kostičky a vařte 3-4 minuty, dokud nezměkne.
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou papriku, 2 rozmačkané stroužky česneku, 75 g nakrájeného choriza a 1 lžíci cajunského koření a vařte dalších 5 minut.
  4. Vmíchejte zpět kuřecí maso a 250 g dlouhozrnné rýže, přidejte 400 g plechovky rajčat a 350 ml kuřecího vývaru.
  5. Přikryjte a vařte 20-25 minut, dokud rýže nezměkne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang