jednoduche-dusene-ryby

Tento rychlý a zdravý pokrm je plný bílých rybích filetů, královských krevet, bohaté rajčatové omáčky a dostatečného množství zeleniny.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 celerové tyčinky nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 pórky nakrájené na tenké plátky
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 500 ml horkého rybího vývaru, zahřátého k varu
  • 2 filety z tresky bez kůže (asi 200 g), rozmrazené, pokud byly zmrazené, a nakrájené na kousky
  • 85 g syrových králových krevet bez skořápky

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte semínka fenyklu, mrkev, celer a česnek a vařte 5 minut, dokud nezačnou měknout.
  2. Přisypte pórek, rajčata a vývar, okořeňte a přiveďte k varu, poté přikryjte a vařte 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a omáčka nezhoustne a mírně se nezredukuje.
  3. Přidejte rybu, rozprostřete krevety a vařte další 2 minuty, dokud se lehce nezavaří.
  4. Naberte do misek a podávejte lžící.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang