Recept na jihotexaské Carne Guisada

Hlavní jídlaHovězí masoMasoOmáčkySlané recepty
jihotexaske-carne-guisada

Tento recept na carne guisada obsahuje kousky libového hovězího steaku, které se dusí s čerstvými rajčaty, paprikou, cibulí, česnekem a kořením a vytváří bohatou, pikantní omáčku. Podávejte s teplými tortillami a ozdobte je guacamole, zakysanou smetanou a sýrem čedar.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 900 g hovězí svíčkové nakrájené na 1,5 cm kostky
  • 4 velká rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velká červená paprika, nakrájená na kousky
  • ⅓ šálku vody
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 5 stroužků česneku, mletého
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 lžička sušeného, drceného mexického oregana
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky papriky

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Olej rozehřejte v holandské troubě na středně vysoké teplotě.
  2. Hovězí maso na rozpáleném oleji za občasného míchání smažte ze všech stran dohněda, asi 10 minut.
  3. Snižte teplotu na střední.
  4. Přidejte rajčata, cibuli, červenou papriku, vodu, kmín, česnek, česnekový prášek, oregano, sůl, černý pepř a papriku.
  5. Za častého míchání vařte, dokud hovězí maso nezměkne, asi 30 minut.

TIP: Pokud je omáčka příliš řídká, rozšlehejte v malé misce 1/2 šálku omáčky s 1 lžící mouky a pak ji vmíchejte zpět do masové směsi a vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10 minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang