4229820_kornbageta_4591_200_mm-300x189-8811498

Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.


Ingredience:

4295490_baked-300x300-6987932
  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Dýně oranžová nejlépe hokaidó 1-1,2 kg
  • Olivový olej
  • 1 velká cibule
  • Římský kmín 1kl
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Třtinový cukr 1kl
  • Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300g
  • Jalapenos papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)

Postup:

Dýni oloupeme a očistíme od semen cibuli také, vše nakrájíme na menší kousky, dáme na pečící papír na plech. Pokapeme olivovým olejem osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem a cukrem.

Vše na plechu řádně promícháme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 180°C do změknutí to je asi 10-15 min. Povychladnutí vše poctivě rozmixujeme na hladké dýňové pyré.

Cukrářským sáčkem dekorujeme kolečka nakrájené bagety, dozdobíme kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapenos. Můžeme přidat snítku koriandru.

A zde inspirace v podobě receptů z dýně hokaido a ještě jeden chutný recept na dýňové pyré.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang