Jak udělat kandovanou slaninu – recept

PřílohySnackyUzeniny
kandovana-slanina-recept

Kandovaná slanina je překvapivě chutný doplněk do sendviče, k salátům, nebo třeba dokonce k ozdobení koktejlů typu Bloody Mary. Jak si ji snadno připravíte doma?

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 12 proužků slaniny
  • 1/4 šálku světlého hnědého cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C, jeden rošt dejte do horní třetiny a druhý do spodní třetiny trouby. Dva plechy vyložte alobalem a na každý umístěte drátěný rošt vhodný do trouby. Proužky slaniny rozložte kolmo na čáry na drátěném roštu, rozdělte je mezi oba plechy a dbejte na to, aby se nepřekrývaly.
  2. Proužky slaniny posypte hnědým cukrem a přidejte čerstvě mletý černý pepř. Na každý proužek slaniny použijte asi 1 lžičku hnědého cukru a rozprostřete ho po celé délce proužku.
  3. Slaninu pečeme v troubě 20 až 25 minut. Doporučujeme během pečení jednou otočit, aby se slanina propekla rovnoměrně. Slaninu začněte kontrolovat kolem 18. minuty, protože některé plátky se v závislosti na obsahu tuku a tloušťce plátků upečou rychleji.
  4. Slanina je hotová, když se hnědý cukr rozpustí a slanina má tmavě hnědou barvu. Nezapomeňte, že slanina bude při chladnutí dále křupat, takže se nebojte, pokud nyní není úplně křupavá.
  5. Slanina se dá uchovávat v lednici několik dní a dobře se ohřívá na pánvi na mírném ohni.

Kategorie:

Přílohy | Snacky | Uzeniny
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang