Kapustičky se slaninou a kaštany – recept

PředkrmyPřílohyZeleninové přílohy
kapustiky-s-kastany

Uvařte si lahodné kapustičky se slaninou a kaštany, které můžete servírovat buďto jako přílohu, nebo jednoduchý salát.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 23 minut

Ingredience

  • 1 balení malých kapustiček
  • 100 g pancetty nakrájené na kostičky
  • 225 g vakuově balených kaštanů
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Kapustičky rozkrojte na poloviny.
  2. V hrnci přiveďte vodu k varu a kapustičky vařte 2-3 minuty. Měly by být jasně zelené a stále velmi mírně křupavé.
  3. Uvařené kapustičky důkladně slijte a vložte do mísy s ledovou vodou na dobu až dvou hodin.
  4. Ve woku nebo na jiné vhodné pánvi osmažte pancettu do křupava, přidejte mírně polámané kaštany a 1-2 minuty je opékejte, poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
  5. Do rozehřátého woku přidejte velmi dobře osušené kapustičky a 2-3 minuty je smažte. Dochuťte solí a černým pepřem. Vraťte kaštany a slaninu na pánev dobře promíchejte a poté podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang