Recept na kapustovou polévku s italskou klobásou

PolévkyUzeninyZeleninové polévky

Poslední rajčata ze zahrady jsou ideální pro rychlé polévky, jako je tato. Kapustovou polévku s italskou klobásou budete vždy rádi na podzim připravovat.

Ingredience

  • 1 balení (550 g) italské krůtí klobásy, odstraněná střívka
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 8 šálků nakrájené čerstvé kapusty
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/4 lžičky drcených červených pepřových vloček, nepovinně
  • 1/2 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 3 a 1/4 šálku kuřecího vývaru (770 ml)
  • 1 plechovka (425 g) fazolí cannellini, propláchnutá a okapaná
  • 1 plechovka (410 g) nakrájených rajčat bez přidané soli, neosušená
  • 1/2 šálku sušených rajčat (nebalených v oleji), nakrájených na kousky
  • 1/4 lžičky pepře

Postup

  1. V 6 litrovém hrnci vařte klobásu a cibuli na středním ohni, dokud nezrůžoví, a rozbijte ji na drobné kousky, 6-8 minut.
  2. Vyjměte je děrovanou lžící.
  3. Přidejte do hrnce kapustu.
  4. Vařte a míchejte 2 minuty.
  5. Přidejte česnek a případně pepřové vločky.
  6. Vařte 1 minutu.
  7. Přidejte víno.
  8. Vařte ještě 2 minuty.
  9. Vmíchejte směs klobás a zbývající přísady.
  10. Přiveďte k varu.
  11. Snižte teplotu.
  12. Přikryté vařte, dokud kapusta nezměkne, 15-20 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang