Ingredience

  • 400 g žampionů
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 50 g toastového chleba (1,5krajíčku)
  • 200 ml smetany
  • 600 g kuřecích prsních řízků
  • lžíce posekané pažitky a meduňky
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

Žampiony očistíme, posekáme nadrobno a prudce opečeme na dvou lžících oleje asi 5min. Pak houby osolíme, opepříme a odložíme stranou.2toastové chleby rozkrájíme na menší kostky, které namočíme ve smetaně. Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme v papírové kuchyňské utěrce a pokrájíme nadrobno.

Poté maso společně s chlebem, smetanou, bylinkami a lžičkou solí, pepřem a cit.šťávou umeleme na jemné pyré. Nakonec vmícháme žampiony. Z hmoty vytvarujeme 12 karbanátků. V pánvi rozehřejeme zbývající olej a karbanátky smažíme na mírném ohni asi 5 minut. Podáváme sypané bylinkami a bramborami.

A na závěr doporučení na recept na holandské karbanátky se sýrem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang