Kaštanový suk s vlašskými ořechy a datlemi

DezertyDietníDietní bezlepkovéPro dětiSladká jídlaSnackyZdraví

Tak tohle je v současnosti můj favorit. Kombinace kaštanů, křupavých ořechů a sladkých datlí v křupavém cukroví je naprosto dokonalá. Jak si kaštanový suk doma připravit?

Tento recept je vhodný na zdravé mlsání. Pochutnáte si na něm dozajista vy i vaše děti.

Ingredience

Na přípravu kaštanových suků budeme potřebovat:

  • 70 g kaštanové pasty
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžička kakaa
  • stevie dle chuti
  • hrst vlašských ořechů
  • 6 ks sušených datlí

Postupujeme následovně:

Postup přípravy

Kaštanovou pastu připravíme jednoduše rozmixováním uvařených kaštanů s vanilkovým extraktem a trochou vody, tak aby vznikla hladká pasta.

Teď už jen smícháme všechny ingredience kromě ořechů a ovoce. Vytvoříme hladké těsto, do kterého až v úplném závěru opatrně zapracujeme hrubě posekané ořechy a datle. Těsto necháme odpočívat v lednici.

Když je těsto uleželé, opatrně z něho vytvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme ostrým nožem (výborně poslouží nůž na pečivo, který si poradí s ořechy a zachová tvar cukroví) cca 0,5 cm široká kolečka. Jednotlivé kousky cukroví vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech a necháme péct cca 15 min. na 175 °C. Po upečení by měly být kolečka tvrdší, to je ale naprosto v pořádku. Již druhý den, zvláční díky sušenému ovoci. Uchovávejte v chladu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang