Recept na keto snídaňový nákyp

Slané receptySnídaněUzeniny
keto snídaňový nákyp

Tento bohatý, chutný a sytý keto snídaňový nákyp je připraven z klobásy, vajec, špenátu a sýra. Je úžasně chutný! Je také neuvěřitelně snadný na přípravu a můžete ho upéct dopředu a ohřát – zbytky jsou opravdu dobré.

Ingredience

  • 8 velkých vajec
  • ¼ šálku husté smetany
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky červených pepřových vloček
  • 1 šálek rozdrobeného sýra čedar rozdělený
  • 450 g vepřové snídaňové klobásy
  • 2 šálky listů baby špenátu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Čtvercovou 23 cm formu lehce vymažte tukem.
  2. Ve velké míse rozšlehejte vejce s hustou smetanou, solí, pepřem, česnekovým práškem a vločkami červené papriky. Gumovou stěrkou vmíchejte ½ šálku rozdrobeného čedaru. Odstavte.
  3. Rozpalte velkou pánev s průměrem 31 cm s nepřilnavým povrchem na středně vysoké teplotě. Není třeba přidávat olej. Přidejte klobásu a za stálého míchání a rozbíjení ji vařte, dokud nezhnědne, 5-7 minut.
  4. Vypněte oheň a vmíchejte špenátové listy (můžete je nechat vcelku), jen dokud od zbytkového tepla z pánve velmi mírně nezvadnou.
  5. Přeneste klobásovo-špenátovou směs do připravené zapékací misky a rovnoměrně ji rozprostřete po dně.
  6. Vejce ještě jednou promíchejte a pak je nalijte do pánve na klobásovou směs. V případě potřeby můžete směs uvnitř pánve jemně promíchat, aby se klobása a špenát rovnoměrněji rozprostřely.
  7. Navrch posypte zbývajícím ½ hrnkem sýra.
  8. Zapékejte nákyp, dokud vejce neztuhnou a sýr nezíská zlatohnědou barvu. V mé troubě to trvá 25 minut. Prvním vodítkem, že je hotovo, bude úžasná vůně, která naplní vaši kuchyni.
  9. Nechte nákyp 10 minut odpočívat, pak ho nakrájejte na devět čtverců a podávejte.
Ingredience

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang