Recept na klasickou fazolovou polévku

Luštěninové polévkyPolévkyZeleninové polévky

Tento klasický recept na fazolovou polévku je kouřový a neodolatelně sytý. Je rychlý a snadný, trvá jen něco málo přes 30 minut.

Ingredience

  • 1 středně velká žlutá cibule nakrájená na malé kostičky
  • 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 celerová žebra nakrájená na kostičky
  • 4 velké stroužky česneku, mleté
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 795 g plechovky drcených rajčat pečených na ohni
  • dvě 425 g plechovky fazolí, scezené
  • 425 g plechovka ledvinových fazolí, okapaná
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce uzené papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 2 lžičky soli

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  2. Česnek rozmělněte.
  3. Ve velkém hrnci nebo holandské troubě na středním plameni smažte cibuli, mrkev a celer 5 až 7 minut, dokud cibule nezprůsvitní.
  4. Přidejte česnek a vařte 1 minutu.
  5. Přidejte rajčata, okapané fazole, zeleninový vývar, uzenou papriku, kmín, semínka fenyklu (při přidávání semínek fenyklu je rozdrťte prsty) a kuchyňskou sůl.
  6. Vařte 15 minut.
  7. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření.
  8. Podávejte teplé.
  9. Zbytky vydrží v chladu až 3 dny nebo zmrazené až 3 měsíce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang