Recept na klasické otrubové muffiny

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkyMuffiny
bran_muffin

Tyto muffiny s otrubami jsou lahodným zdrojem vlákniny. Jsou skvělé. Pokud chcete, můžete rozinky nahradit datlemi.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 a ½ šálku pšeničných otrub
  • 1 šálek podmáslí
  • ⅔ šálku třtinového cukru
  • ⅓ šálku rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku rozinek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte 12 košíčků na muffiny nebo je vyložte papírovými formičkami na muffiny.
  2. Ve velké míse smíchejte pšeničné otruby a podmáslí. Nechte 10 minut stát.
  3. Mezitím v samostatné míse vyšlehejte třtinový cukr, olej, vejce a vanilku do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte je do podmáslové směsi.
  4. Prosejeme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Vmícháme do podmáslové směsi, dokud se nespojí.
  5. Přidejte rozinky. Těsto rozdělte lžící do připravených košíčků na muffiny a každý naplňte do 2/3.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud vršky po lehkém stlačení nepruží, zhruba 15 až 20 minut.
  7. Krátce nechte ve formě vychladnout, poté přeneste na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang