klasicky-cheeseburger

Není nad šťavnatý cheeseburger s čerstvou křupavou náplní v opečené housce a sladkou kukuřicí na klasu nebo bramborovými klínky. Naučte se, jak připravit dokonalý šťavnatý burger.

Ingredience

Složení burgerů:

  • 450 g mletého hovězího masa (80/20)
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř, podle chuti

Klasické náplně do burgerů:

  • 4 hamburgerové housky
  • 4 plátky středně velkého sýra čedar (nakrájeného na silné plátky)
  • 1 velké rajče nakrájené na 8 koleček
  • 1/2 svazku zeleného listového salátu
  • 1/2 střední červené cibule, nakrájené na tenká kolečka
  • 1/2 šálku plátků nakládané okurky

Postup

  1. Nakrájejte a připravte si všechny přílohy a omáčky na hamburgery.
  2. Řeznou stranu housky potřete změklým nebo rozpuštěným máslem a opečte ji na pánvi nebo na grilu dozlatova. Housku můžete opéct dopředu nebo v posledních několika minutách s hamburgery na grilu.
  3. Opékání housce dodá skvělou chuť a zabrání jejímu rozmočení.
  4. Gril předehřejte na střední teplotu. Rozdělte hovězí maso na 4 porce a vytvarujte placičky, které jsou širší než hamburgerové housky. Placičky vydatně osolte a opepřete.
  5. Přikryté hamburgerové placičky (zářezem nahoru) grilujte na grilu 3-5 minut z každé strany. Když se na povrchu hamburgeru hromadí šťáva a je dobře opečený, hamburgery obraťte.
  6. V posledních 1-2 minutách grilování použijte sýr, poté přikryjte pokličkou a grilujte, dokud vnitřní teplota hovězího masa nedosáhne 71 ˚C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang