cizrnovy-hummus

Tento krémový, bohatý veganský hummus je připraven z pouhých pěti ingrediencí a je hotový za 10 minut. Podávejte s křupavou sezónní zeleninou nebo teplým pitta chlebem.

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny, okapaná
  • 60 ml studené vody plus 30 ml pro dosažení jemnější konzistence
  • 1 malý stroužek česneku oloupaný a rozdrcený
  • 1 citron, odšťavněný a pak z ½ zbavený kůry
  • 3 lžíce tahini
  • 1 lžíce olivového oleje na ozdobu (nepovinné)
  • směs crudités a opečený chléb pitta k podávání (nepovinné)

Postup

  1. Cizrnu důkladně propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou.
  2. Přendejte ji do velké mísy kuchyňského robotu spolu s 60 ml vody a rozmixujte téměř dohladka. Přidejte česnek, citron a tahini a znovu rozmixujte.
  3. Pokud je konzistence příliš hustá, postupně přilévejte až 30 ml vody. Znovu mixujte asi 5 minut, nebo dokud nebude hummus hladký a hedvábný.
  4. Dochuťte ho špetkou mořské soli a přendejte do misky. Hřbetem dezertní lžičky hummus rozetřete a pokapejte trochou olivového oleje.
  5. Podávejte s křupavými crudités a opečeným chlebem pitta, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang