Recept na klobásky na pivu

GrilováníHlavní jídlaMasoUzeniny
klobasky_na_pivu

Klobásky se dusí s cibulí v pivu, což jim dodává chuť, a poté se dokončí na grilu, aby měly křupavý povrch. Vložte je do rohlíků, posypte je cibulí a pokapte hořčicí nebo je podávejte s německým bramborovým salátem či bramborovou kaší.

Ingredience

  • 4 plechovky piva
  • 1 velká cibule
  • 10 klobásek
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na plátky a společně s pivem přiveďte k varu. Přidejte klobásu, chilli, sušený česnek, sůl a pepř. Snižte teplotu a vařte 10 až 12 minut. Klobásky vyjměte na talíř.
  2. Mezitím předehřejte gril a rošt lehce potřete olejem.
  3. Snižte teplotu na minimum a nechte cibuli dusit. Klobásky opečte na předehřátém grilu za občasného otáčení.
  4. Klobásky podávejte s cibulí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang