Kokosová roláda s banánem a čokoládou

Rolády

Kombinace strouhaného kokosu, hořké čokolády a třtinového cukru se osvědčila. Kokosová roláda je díky použitým ingrediencím opravdu zdravější.

Ingredience

  • 6 celých vajec
  • 30 g kakaa
  • 50 g špaldové mouky
  • 2 PL nalámané hořké čokolády
  • 180 g třtinového cukru

Ingredience na náplň

  • 1 zralý banán
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g březového cukru (práškový)
  • 3 žloutky
  • 3 PL sójového mléka
  • 250 g másla

Postup

  • Troubu předehřejeme na 170 stupňů C.
  • Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třtinový cukr, žloutky, kakao, hořkou čokoládu a mouku.
  • Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Když je těsto upečené, vyklopíme ho na vlhkou utěrku a zatočíme do rolády.
  • Než těsto vychladne připravíme si náplň.
  • Do hrnce dáme mléko, moučkový cukr a žloutky a vaříme na mírném ohni.
  • Do vychladlého krému přimícháme mixérem máslo, strouhaný kokos a nakonec banán.
  • Vychladlé těsto rozvineme, potřeme připraveným krémem, ze kterého si trochu odložíme na potření rolády.
  • Roládu zavineme, vrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme podle vlastní fantazie (kokosem, případně čokoládovými hoblinkami).

Kategorie:

Rolády

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang