Recept na míchaný koktejl Whiskey Sour

KoktejlyNápoje
whiskey sour

Jaký je klíč k vynikající whiskey sour? Správná rovnováha. Tento recept na whiskey sour má všechny správné proporce – svěžest díky citrónové šťávě, hřejivost díky květinovému bourbonu a sladkost díky cukrovému sirupu.

Proto tento osvěžující koktejl není ani přeslazený ani příliš ostrý. Použití čerstvě vymačkané šťávy je zásadní, protože látky, které jsou obsaženy v lahvích ve tvaru ovoce se s tím ani zdaleka nedají srovnávat.

Pokud nemáte k dispozici citrón, můžete použít limetku (případně také kombinaci obou). Koktejl podávejte s ledem a s ozdobou v podobě pomerančového plátku nebo třešní Maraschino napíchnuté na koktejlovém napichovátku.

Co budete potřebovat

  • Koktejlový šejkr
  • Hawthorne sítko
  • Odšťavňovač na citróny
  • Formu na led
  • Koktejlové napichovátko

Ingredience (na 1 koktejl)

  • 60 ml bourbonu
  • 20 ml čerstvé citrónové šťávy
  • 20 ml cukrového sirupu
  • pomerančový plátek na ozdobu
  • třešeň na ozdobu

Příprava

  1. Smícháme bourbon, citrónovou šťávu a sirup v koktejlovém šejkru.
  2. Šejkr naplníme ledem, přikryjeme a protřepáváme asi 20 sekund, dokud není šejkr studený.
  3. Koktejl scedíme přes sítko Hawthorne nebo děrovanou lžící do sklenice naplněné ledem. Ozdobíme pomerančem a třešní.

Kategorie:

Koktejly | Nápoje
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang