Recept na snídaňové koktejlové klobásky

Hlavní jídlaSlané receptySnackySnídaněUzeniny
snidanove-klobasky-recept

Nenechte se zmást názvem – tyto lahodné koktejlové klobásky nemusíte servírovat jen k snídani, ale třeba také na skvělé párty. Namísto koktejlových klobásek můžete použít třeba i nakrájenou zapečenou vinnou klobásu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 1 kg koktejlových klobásek nebo párečků
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 160 g medu
  • 2 lžíce sojové omáčky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte klobásy, pokud jsou spojené, a naaranžujte je do velkého mělkého pekáče.
  2. Rozšlehejte olej, med a sójovou omáčku a nalijte je na klobásy, poté rukama nebo několika špachtlemi vše v pekáči přemístěte tak, aby byly všechny klobásy obalené ve směsi.
  3. Opékejte je 25 až 30 minut, v polovině pečení krátce promíchejte.
  4. Vyjměte je z trouby, položte na servírovací talíř a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang