krabi-smazena-ryze

Tato smažená rýže je velmi snadná a oblíbená u Thajců a Číňanů. Vyzkoušejte tento recept a zjistíte, že je velmi chutný.

Ingredience

  • ⅔ šálku nevařené dlouhozrnné bílé rýže
  • 1 a ⅓ šálku vody
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 střední cibule nakrájené na klínky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • ½ lžíce bílého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 rozšlehané vejce
  • 115 g vařeného krabího masa
  • 3 zelené cibulky, nakrájené
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • ½ okurky nakrájené na plátky
  • 1 limetka nakrájená na plátky

Postup

  1. Rýži a vodu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut.
  2. Rozehřejte olej ve woku na středním plameni. Na rozpáleném oleji vařte a míchejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přimíchejte rýži, cukr a sůl a vařte 5 minut, dokud se dobře nespojí.
  3. Vmíchejte vejce, dokud se rýže neobalí. Zvyšte teplotu na maximum a vmíchejte krabí maso, zelenou cibulku a koriandr. Pokračujte ve vaření 2 až 5 minut, dokud se krabí maso neprohřeje.
  4. Při podávání ozdobte okurkou a plátky limetky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang