Úžasný krém z pečených brambor – recept

Bramborové polévkyKrémové polévkyPolévky
bramborovy-krem

Tato bramborová polévka je hustá, krémová a nabízí vynikající způsob, jak využít zbytky pečených brambor.

Ingredience

  • 12 plátků slaniny
  • ⅔ šálku másla
  • ⅔ hrnku hladké mouky
  • 7 šálků mléka
  • 4 velké pečené brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 4 cibule, nakrájené na menší kousky
  • 1,5 hrnku strouhaného sýru čedar
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře

Postup

  1. Vložte slaninu do velké pánve a smažte ji, dokud se nezíská křupavou kůrku a nezhnědne. Poté ji vyndejte a nechte okapat na papírových utěrkách. Slaninu rozlámejte na malé kousky a dejte stranou.
  2. Rozpusťte máslo v hrnci a postupně přidávejte mouku. Šlehejte, dokud se vše dobře nespojí. Pomalu přilévejte mléko a neustále šlehejte, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte brambory a cibuli. Za častého míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut.
  4. Vmíchejte rozdrobenou slaninu, čedar, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
  5. Pokračujte ve vaření a míchání, dokud se sýr nerozpustí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang