Krémová dýňová – hokkaido polévka

Polévky

Jednoduchý recept na krémovou hokkaido polévku.

Ingredience

  • 1 kg dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 brambor
  • 1-1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření

 Ingredience na tofu krutony

  • 1 balení chilli tofu
  • ½ lžičky soli
  • 3 lžičky červené papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • dýňový olej

Postup

  • Dýni rozřízneme na polovinu a vybereme jadérka. Omyjeme a nakrájíme obě půlky na kostky. Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji do sklovita. Přidáme nakrájenou mrkev, brambor, dýni a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a kořením. Vaříme, dokud dýně úplně nezměkne. Nakonec polévku rozmixujeme.
  • Chilli tofu nakrájíme na malé kostičky. V misce tofu polijeme olivovým olejem, posypeme červenou paprikou, solí a sušeným oreganem. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.
  • Krémovou hokkaido polévku servírujeme s tofu krutony a pokapeme dýňovým olejem.

Kategorie:

Polévky

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang