Recept na krémovou kuřecí polévku s divokou rýží

Krémové polévkyKuřecí masoPolévkyRýže
kremova-kureci-polevka

Tato polévka s divokou rýží a kuřecím masem je velmi sytá a vydatná. Můžete ji připravit ze zbytků kuřete z rožně nebo kuřete, které jste máte od kosti po přípravě domácího kuřecího vývaru.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 vařené vykostěné půlky kuřecích prsou, rozdrcené
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 balení dlouhozrnné a divoké rýže, na rychlé vaření s balíčkem koření
  • ¾ šálku hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ šálku másla
  • 2 šálky husté smetany

Postup

  1. Ve velkém hrnci na mírném ohni smíchejte kuřecí maso, vývar a vodu.
  2. Přiveďte k varu a vmíchejte rýži, přičemž si ponechte balíček koření.
  3. Přikryjte a stáhněte z ohně.
  4. V malé misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  5. Máslo rozpusťte ve středním hrnci na mírném ohni.
  6. Vmíchejte obsah balíčku koření, dokud směs nezačne bublat.
  7. Snižte teplotu na minimum a za stálého míchání přidávejte do máslové směsi po několika lžících mouku, aby se vytvořila jíška.
  8. Po troškách zašlehejte smetanu, dokud se úplně nezapracuje a nezůstane hladká. Vařte do zhoustnutí, asi 5 minut.
  9. Směs mouky a smetany vmíchejte do vývaru a rýže. Vařte na mírném ohni, dokud se nezačne prohřívat, 10 až 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang