Krémová omáčka s pestem

Těstoviny
  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Porce: 8

Ingredience

  • 1 balení těstovin linguine
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 8 stroužků česneku nakrájených na plátky
  • ½ šálku másla
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 šálky mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ½ šálku strouhaného sýra Romano
  • 1 šálek připraveného bazalkového pesta
  • 500 g vařených krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 20 žampionů, nakrájených na kousky
  • 3 římská rajčata nakrájená na kostičky

Postup

  • Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente.
  • Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Osmahněte cibuli, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Vmíchejte česnek a máslo a smažte, dokud česnek nezměkne a nezavoní, asi 1 minutu.
  • V mléce rozpusťte mouku a vmíchejte ji. Osolte, opepřete a za stálého míchání vařte 4 minuty. Přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte pesto. Přidejte krevety, houby a rajčata. Vařte 4 minuty, nebo dokud se neohřejí. Promíchejte s těstovinami, až se rovnoměrně obalí.

Kategorie:

Těstoviny

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang