Tento recept na krémovou polentu je díky jednomu jednoduchému přípravnému kroku hotový během chvilky. Můžete ji podávat jako přílohu nebo ji ochutit a udělat z ní jídlo.
Ingredience
- 1 šálek polenty mleté na kameni
- 4 až 4 a 1/2 šálku vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky mořské soli, více podle chuti
Postup
- V mixéru rozmixujte suchou polentu, aby byly granule méně hrubé. Polenta tak získá krémovou strukturu a rychleji se uvaří.
- Vyjměte ji z mixéru a suchou polentu prohrábněte rukama, abyste se ujistili, že v ní nejsou žádné hrudky.
- Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 3 šálky vody. Pomalu do ní zašlehejte polentu. Přidejte další 1 šálek vody a za častého míchání vařte 15 minut.
- Pokud je polenta velmi hustá, přilijte zbývající ½ šálku vody. Polenta by měla být krémová.
- Vypněte oheň a zašlehejte olivový olej a mořskou sůl. Přikryjte a nechte 5 minut stát. Podle chuti dochuťte a podávejte horké.