Krémová tomatová polévka za 10 minut – recept

Krémové polévkyPolévkyPro začátečníkyZeleninové polévky
kremova-tomatova-polevka-za-10-minut-recept

S naším receptem si připravíte lahodnou krémovou polévku, jejíž vaření vám nezabere více než deset minut. Krémová tomatová polévka je navíc nízkokalorická.

Ingredience

  • 2-3 lžíce cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka celých rajčat + šťáva
  • ½ šálku zeleninového vývaru
  • ⅓ šálku syrových kešu oříšků
  • ⅛ lžička kajenského pepře
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nakrájejte cibuli a česnek.
  2. Cibuli a česnek vařte ve středním hrnci na středním/vysokém ohni 4-5 minut.
  3. Přidejte rajčata a jejich šťávu, vývar, kešu oříšky a případně kajenský pepř. Vařte další 2-3 minuty.
  4. Poté vše spojte v mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang