Krémová zmrzlina

Co je to za kouzelnou ingredienci, ze které lze vyšlehat bohatou zmrzlinu, aniž by bylo potřeba dalších mléčných výrobků, sladidel nebo jakýchkoli jiných přísad?

Příprava

  • Příprava: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 velký zralý banán

Postup

  1. Začněte zralým banánem. Ujistěte se, že je banán zralý, měl by být sladký a měkký.
  2. Banán oloupejte a nakrájejte na poněkud menší kousky.
  3. Nezáleží na tvaru ani velikosti kousků, pokud jsou rovnoměrně velké.
  4. Vložte je do skleněné misky nebo sáčku do mrazničky.
  5. Kousky banánů zmrazte alespoň na 2 hodiny.
  6. Zmrazte, dokud neztuhnou, nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  7. Zmrazené kousky banánů rozmixujte v malém kuchyňském robotu nebo výkonném mixéru.
  8. Mixujte, abyste banány rozbili.
  9. Pokračujte v mixování. Zpočátku budou kousky banánu vypadat jako rozdrcené nebo rozmačkané.
  10. Mixujte dál – banán bude vypadat lepkavě. Přepněte na mixování.
  11. Banán bude vypadat kašovitě, jako banánová kaše.
  12. Seškrábněte zbytky z kuchyňského robotu.
  13. Dál mixujte, dokud nebude banán vypadat jako ovesná kaše.
  14. Jakmile se poslední kousky banánu vyhladí, uvidíte, jak se směs mění z rozmixovaného banánu na krémovou, jemnou zmrzlinu.
  15. Mixujte ještě několik sekund, aby se zmrzlina provzdušnila (pokud přidáváte nějaké příměsi, například arašídové máslo nebo čokoládové lupínky, je to ta správná chvíle.)
  16. Přeneste do vzduchotěsné nádoby a zmrazte, dokud neztuhne.
  17. Zmrzlinu můžete jíst ihned, ale bude poměrně měkká.
  18. Můžete ji také přenést zpět do vzduchotěsné nádoby a zmrazit do ztuhnutí jako tradiční zmrzlinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang