Recept na krémové kuře Vol-au-Vent

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
kremove-kure-vol-au-vent

Tyto vol-au-venty jsou dokonalým nenáročným jídlem. Vypadají složitě, ale ve skutečnosti je jejich příprava jednoduchá a zábavná.

Ingredience

  • 1 balení (cca 490 g) mraženého listového těsta, rozmražené
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce vody
  • 6 proužků slaniny
  • 2 střední pórky (pouze bílé části), nakrájené na plátky
  • 1 středně velká sladká žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek drceného kuřecího masa z rožněného masa
  • 226 g změklého smetanového sýra
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • mletá čerstvá petrželka a další mletý pepř

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na lehce pomoučeném povrchu rozložte 1 list listového těsta. Kulatým vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojte 6 koleček. Položte je na pečícím papírem vyložený plech.
  3. Rozložte zbývající plát těsta. Kulatým vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojte dalších 6 koleček.
  4. Vykrajovátkem o průměru 6 cm vykrojte středy koleček. Kruhy položte na kolečka, která jsou na plechu. Středová kolečka umístěte také na plech na pečení.
  5. V malé misce rozšlehejte vejce a vodu. Potřete jimi pečivo. Chlaďte 15 minut.
  6. Pečte 20-25 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.
  7. Mezitím na velké pánvi opečte na středním plameni slaninu, dokud nebude křupavá. Vyjměte ji na papírové utěrky a nechte okapat.
  8. Kromě 1 lžíce odkapané slaniny ji vyhoďte.
  9. Do kapie přidejte pórek a pepř. Vařte a míchejte na středním plameni, dokud nezměkne, 5-7 minut.
  10. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte slaninu, kuřecí maso, smetanový sýr, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud se nespojí. Stáhněte z ohně.
  11. Po vychladnutí vydlabejte pečivo malým nožem. Naplňte je kuřecí směsí. Posypte petrželkou a pepřem.
  12. Podávejte s malým středovým pečivem po straně.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang