kremove-houbove-testoviny-2

Tyto krémové houbové těstoviny obsahují horké vařené těstoviny fettuccine obalené v krásné, aromatické, krémové houbové omáčce. Do tohoto rychlého pokrmu můžete použít jakékoliv těstoviny, které máte rádi.

Ingredience

  • 227 g těstovin fettuccine
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 380 g čerstvých bílých hub nakrájených na plátky
  • 90 g čerstvých hub shiitake, zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 60 ml sherry (víno)
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • 1 a ½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 a ½ lžičky nasekané čerstvé pažitky
  • 1 a ½ lžičky nasekaného čerstvého estragonu
  • 9 lžic čerstvě nastrouhaného sýra Parmigiano-Reggiano, rozděleno

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu.
  2. Vařte fettuccine, dokud nejsou měkké, ale pevné na skus, asi 8 minut.
  3. Těstoviny slijte, ale neproplachujte.
  4. Přendejte je do velké servírovací mísy a udržujte je teplé.
  5. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  6. Bílé houby a houby shiitake vařte a míchejte v horkém oleji se špetkou soli, dokud se tekutina z hub neodpaří a houby nezhnědnou, asi 10 minut.
  7. Do hub vmíchejte česnek a vařte 1 minutu.
  8. Přilijte sherry a vařte, dokud se víno téměř neodpaří.
  9. Vmíchejte kuřecí vývar.
  10. Dochuťte solí a černým pepřem.
  11. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte do mírného zhoustnutí, asi 5 minut.
  12. Vlijte smetanu do houbové směsi, promíchejte a povařte 5 minut.
  13. Směs bude mírně pěnit a houstnout.
  14. Do houbové omáčky vmíchejte tymián, pažitku a estragon a vypněte oheň.
  15. Do omáčky vmíchejte 1/2 šálku sýra Parmigiano-Reggiano, dokud se sýr nerozpustí.
  16. Těstoviny přelijte 1/2 houbové omáčky a promíchejte.
  17. Navrch dejte zbývající houbovou omáčku a 1 lžíci sýra Parmigiano-Reggiano.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang