pexels-anna-tukhfatullina-food-photographerstylist-11532336

Uvařená rýže se smíchá s mlékem, cukrem a vejcem a ochutí máslem a vanilkou.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku vařené rýže
  • 2 šálky mléka
  • ¼ lžičky soli
  • ⅔ šálku zlatých rozinek (nepovinné)
  • 1 rozšlehané vejce
  • ⅓ šálku bílého cukru
  • 1 lžíce másla
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Smíchejte uvařenou rýži, 1 a 1/2 šálku mléka a sůl v hrnci na středním ohni.
  2. Vařte a míchejte, dokud nebude hustá a krémová (15 až 20 minut.)
  3. Do rýžové směsi vmíchejte zbývající 1/2 šálku mléka, zlaté rozinky, rozšlehané vejce a bílý cukr, neustále míchejte.
  4. Pokračujte ve vaření, dokud vejce neztuhne (2 až 3 minuty).
  5. Odstavte hrnec z ohně.
  6. Do pudingu vmíchejte máslo a vanilkový extrakt.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang