Nejlepší recept na rýžový pudink, který zachutná všem. Pro krémovější pudink je vhodné použít krátkozrnnou nebo střednězrnnou rýži. Pokud chcete, můžete pudink posypat muškátovým oříškem nebo skořicí.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3/4 šálku nevařené bílé rýže
  • 2 šálky mléka
  • 1/3 šálku bílého cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 rozšlehané vejce
  • 2/3 šálku zlatých rozinek
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu 1,5 šálku vody. Do vroucí vody vmícháme rýži. Snížíme teplotu na minimum, přikryjeme a vaříme 20 minut.
  2. V čistém hrnci smícháme 1,5 šálku uvařené rýže, 1,5 šálku mléka, cukr a sůl. Vaříme na mírném ohni zhruba 15-20 minut, dokud není rýže hustá a krémová. Vmícháme zbývající polovinu šálku mléka, rozšlehané vejce a rozinky. Za stálého míchání vaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo a vanilku.

Tip

Tento recept lze připravit také s umělým sladidlem místo cukru. Použijte 1/3 množství. Je to snadný způsob, jak si vychutnat tento skvělý krémový recept, ale snížit množství cukru a kalorií.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang