testoviny-s-krevetami-bang-bang

Ať už jste fanoušky krevet bang bang, nebo jen hledáte lahodné krémové těstoviny s mořskými plody, tyto těstoviny s krevetami a smetanou bang bang se vám budou líbit.

Ingredience

  • 340 g těstovin (fettuccine nebo špagety), uvařených al dente podle návodu na obalu
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
  • 450 g středních krevet, oloupaných a zbavených jadérek, asi 30 ks
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • ¾ šálku thajské sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce česneku, mletého
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, mletého
  • 1-2 lžičky omáčky Sriracha
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • Drcené arašídy, volitelně k podávání
  • Opražený kokos, volitelně k podávání
  • Zelená cibule nakrájená na tenké plátky, volitelně k podávání

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. Ve velké pánvi na středním ohni rozpusťte kokosový olej nebo máslo. Přidejte krevety a smažte je asi 1 až 2 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou uvařené.
  3. Krevety zešednou a zrůžoví. Nepřevařujte je. Uvařené krevety dejte stranou na talíř.
  4. Do pánve přidejte smetanu ke šlehání, thajskou chilli omáčku, česnek, zázvor, Srirachu a sůl a šlehejte, dokud se zcela nespojí.
  5. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a udržujte silný var, dokud omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut.
  6. Těstoviny slijte a přidejte je do pánve s omáčkou.
  7. Do pánve přidejte krevety a pokapejte je limetkovou šťávou.
  8. Vše promíchejte a podávejte posypané arašídy, kokosovými vločkami a zelenou cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang