Recept na krevetový sendvič

Krevety

Ingredience

  • 1 libra středně velkých krevet, bez skořápky, bez ocásků a s odstraněnými ocásky
  • 3/4 šálku jemné kukuřičné mouky
  • 3/4 hrnku mouky
  • 1 polévková lžíce cajunského koření
  • 1 lžička soli
  • 2 rozšlehaná vejce
  • Arašídový olej na smažení
  • 1/2 hlávky ledového salátu, rozdrobená
  • 2 až 3 rajčata nakrájená na plátky silné asi 1/4 palce
  • 4 malé sendvičové bagetky

    Remuláda
  • 1/4 šálku hořčice, nejlépe kreolské hořčice
  • 1 1/4 šálku majonézy
  • 2 lžičky připraveného křenu
  • 1 lžička okurkové šťávy nebo octa
  • 1 lžička pálivé omáčky (Crystal, Tabasco atd.)
  • 1 velký stroužek česneku, rozmělněný a rozmačkaný
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 až 2 lžičky cajunského koření

Postup

  • Krok 1 – Připravte remuládovou omáčku: Pokud si remuládu připravujete sami, smíchejte všechny ingredience v misce a nechte je asi 30 minut odležet.
  • Krok 2 – Na pánvi rozehřejte olej: Na velkou pánev nalijte tolik arašídového oleje, aby dosahoval asi 1/4 palce, a pánev nastavte na středně vysoký plamen, až malé množství mouky při vhození okamžitě zasyčí.
  • Krok 3 – Krevety namočte: Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, mouku, cajunské koření a sůl. Krevety namočte po několika kusech do vajíčka a poté do směsi kukuřičné mouky.
  • Krok 4 – Krevety osmažte: Smažte krevety z obou stran dozlatova, celkem asi 2 minuty. Smažené krevety dejte stranou na papírové utěrky, aby se osušily.
  • Krok 5 – Sestavte sendviče: Vložte do sendvičů: Sendvičové chleby rozkrojte téměř dokola a potřete je remuládou nahoře i dole. Na spodní část sendviče položte vrstvu strouhaného salátu a na něj naaranžujte krevety. Na krevety položte 3-4 plátky rajčat a horní část chleba přitlačte ke spodní části, čímž sendvič trochu stlačíte.
  • Krok 6 – Podávejte najednou s horkou omáčkou a pivem.

Pokud nemůžete sehnat arašídový olej, použijte jakýkoli jiný rostlinný olej nebo sádlo. A pokud se vám nechce dělat remuládu, potřete horní část chleba majonézou a spodní hořčicí.

Kategorie:

Krevety

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang