Krevety s těstovinami linguine

Těstoviny

Exotický oběd či večeře s italským nádechem. Středomořská kuchyně al dente potěší nejednoho správného gurmána.

Příprava

  • Celkem: 40 min
  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 25 min
  • Porce: 4 až 6 porcí

Ingredience

  • 500 g těstovin linguine
  • 4 lžíce másla
  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje plus další na pokapání
  • 2 šalotky nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 400 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1/4 šálku jemně nasekaných petrželových listů

Postup

Na těstoviny dejte na sporák vařit velký hrnec vody. Když se začne vařit voda, přidejte do hrnce několik lžic soli a těstoviny. Promíchejte, aby se těstoviny oddělily; přikryjte. Když se voda opět začne vařit, vařte asi 6 až 8 minut nebo dokud nejsou těstoviny zcela hotové. Těstoviny slijte.

Mezitím na velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla ve 2 lžících olivového oleje na středně vysoké teplotě. Smažte šalotku, česnek, dokud šalotka nezprůsvitní, asi 3 až 4 minuty. Krevety osolte a opepřete, přidejte je na pánev a smažte, dokud nezrůžoví, asi 2 až 3 minuty. Krevety vyjměte z pánve; dejte je stranou a udržujte je teplé. Přidejte víno a citronovou šťávu a přiveďte k varu.

Přidejte 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje. Když se máslo rozpustí, vraťte krevety do pánve spolu s petrželkou a uvařenými těstovinami. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Pokapejte ještě trochou olivového oleje a ihned podávejte.

Kategorie:

Těstoviny

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang