Mléčná skořicová rýže s medem, hruškou a vlašskými ořechy

Dietní bezlepkovéRýžeSladká jídlaSnídaněVeganskéVegetariánskéZdraví

Podzim je v plném proudu a sezóna hrušek a vlašských ořechů jakbysmet. Vlašské ořechy jsou velmi zdravé, obsahují mnoho důležitých látek a působí velmi pozitivně na funkci mozku. Když je ještě ke všemu opražíte na pánvi, jejich chuť získá ještě větší rozměr.

No a protože mám ráda sezónní suroviny, pro víkendovou snídani jsem zvolila naprosto podzimní jídlo – mléčnou skořicovou rýži s medem, plátky hrušky a opraženými vlašáky.

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 125 g jasmínové rýže
  • 250 g sójového nebo rýžového mléka
  • 1 zralá hruška
  • 40 g vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce medu
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup:

  1. Do rendlíku nalijte mléko a na středním stupni jej začněte zahřívat.
  2. Do mléka přisypte rýži ještě než začne mléko vřít.
  3. A také přidejte špetku soli a med.
  4. Nyní rýži v mléce za občasného míchání vařte až do změknutí na středním plameni. Trvá to cca 25 minut. 
  5. Mezitím, co se kaše vaří, opražte vlašské ořechy nasucho na pánvi.
  6. A hrušku nakrájejte na tenké plátky.
  7. Když je kaše hotová, (měla by být krémová, stejně jako na fotce) přidejte do ní skořice a důkladně promíchejte.
  8. Hotovou kaši dejte na talíř, pokryjte ji plátky hrušky, posypejte opraženými ořechy a pokud si chcete život ještě víc osladit, zakápněte vše medem dle chuti.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang