Recept na křupavé kachní palačinky

Drůbeží masoHlavní jídlaKachní masoMaso
creativelylitsucculentclassicchineseshreddedpekingduckwithhoisin

Pro křupavou kachnu s palačinkami není nutné volat do čínské restaurace. Tento recept je tak snadný a navíc zdravější. Podávejte s klasickou švestkovou omáčkou.

Ingredience

  • ½ okurky nakrájené na tenké sirky
  • malý svazek jarní cibulky, rozdrobený

Na kachnu

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čínského koření
  • 2 kachní prsa (každé asi 170 g)

Na švestkovou omáčku

  • 5 švestek, rozpůlených a vypeckovaných
  • 50 ml agávového sirupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky čínského koření

Na palačinky

  • 150 g hladké mouky
  • řepkový olej na potření

Recept je na 2 porce.

Postup

Kachna

  1. Troubu předehřejte na 180 °C s ventilátorem.
  2. V misce smíchejte med a pětikoření a potřete jimi kachnu.
  3. Přendejte ji do pekáče a pečte 25-30 minut do bronzova.
  4. Nechte ji 10 minut chladnout, pak maso naklepejte a kůži nakrájejte na jemné plátky.

Švestková omáčka

  1. Zatímco se kachna peče, dejte všechny ingredience na švestkovou omáčku do hrnce a na mírném ohni je 15 minut mírně vařte nebo dokud švestky nezměknou a omáčka nezhoustne.
  2. Tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.

Palačinky

  1. Zatímco se omáčka vaří, dejte do mísy mouku, 125 ml vroucí vody a špetku soli a promíchejte, až vznikne těsto.
  2. Když je dostatečně chladné, hněťte je 5-10 minut.
  3. Rozdělte ho na 10 malých kuliček a každou vyválejte co nejtenčí.
  4. Pánev potřete olejem a každou placku smažte na středním plameni 20 sekund z každé strany nebo dokud není upečená, ale ne zhnědlá.

Podávání

  1. Palačinku potřete trochou švestkové omáčky.
  2. Navrch dejte rozdrobenou kachnu, několik kousků okurky a jarní cibulku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang