Recept na kukuřičný chléb s čedarem a jalapeňos

PečivoSlané koláčeSlané pečivoSlané receptySnacky
kukuricny-chleb-s-cedarem

Vyzkoušejte tento recept na kukuřičný chléb, který podávejte se salátem jako rychlou večeři. Studené kousky sbalte na výlet ke svačině.

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 150 g polenty
  • 55 g krystalového cukru
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžičky soli
  • 475 ml mléka
  • 3 velká vejce, lehce našlehaná
  • 225 g másla, rozpuštěného, plus další na vymazání formy
  • 225 g čedaru, nastrouhaného
  • 3 lžíce jalapeňos zbavené semínek a mleté
  • 3 nasekané jarní cibulky a další na ozdobu

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, polentu, cukr, prášek do pečiva a sůl. V samostatné míse smíchejte mléko, vejce a máslo. Vmíchejte mokré přísady do suchých, dokud se většina hrudek nerozpustí.
  2. Vmíchejte 175 g nastrouhaného čedaru, jarní cibulku a jalapeňos a nechte směs 20 minut odstát při pokojové teplotě.
  3. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Formu o rozměrech 23x33x5 cm vymažte máslem. Nalijte těsto do připravené formy, uhlaďte povrch a posypte zbylým strouhaným čedarem a nasekanou jarní cibulkou. Pečte 30 až 35 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá.
  4. Nechte vychladnout a nakrájejte na velké čtverce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang