Recept na kukuřičný chléb se zakysanou smetanou

Drobné pečivoDrobné slané pečivoPečivoSlané pečivo
kukuricny-chleb-se-zakysanou-smetanou

Tento chléb podávejte k chilli nebo fazolím jako přílohu. Těsto můžete upéct i ve formách na muffiny a mít tak drobné slané pečivo.

Ingredience

  • 2 hrnky kukuřičné mouky
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a ⅓ hrnku bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 hrnky zakysané smetany
  • 1 hrnek rozpuštěného másla
  • 4 velká vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací formu.
  2. Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, mouku, cukr, sůl a jedlou sodu. Přidejte zakysanou smetanu, máslo a vejce a míchejte, dokud se úplně nespojí.
  3. Těsto nalijte do připravené zapékací misky.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu kukuřičného chleba nevyjde čistá, 30 až 35 minut.
  5. Nechte vychladnout a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang