Kuře á la king je snadné a elegantní. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky kuřecího nebo krůtího masa. Podávejte s vařenou rýží, toasty nebo nudlemi. Lze připravit předem a ohřát.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 7
Ingredience
- ½ šálku másla
- 1 plechovka žampionů, scezená, s rezervou tekutiny
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- ½ šálku hladké mouky
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 a ½ šálku mléka
- 1 a ¼ šálku horké vody
- 1 a ½ lžičky kuřecího bujónu v prášku
- 4 vařené vykoštěné půlky kuřecích prsou, nakrájené na kousky
- 115 g nasekaného pimentovníku
Postup
- Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
- Přidejte osušené houby a papriku a za stálého míchání vařte 5 minut.
- Odstavte z ohně.
- Vmíchejte mouku, sůl a černý pepř.
- Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezačne bublat.
- Vmíchejte mléko, vodu, vývar a vyhrazenou houbovou tekutinu.
- Za stálého míchání zvyšte teplotu na střední stupeň a přiveďte k varu. Vařte a míchejte 1 minutu.
- Vmíchejte kuřecí maso a pimento a prohřejte.