Kuře a la King

Kuře á la king je snadné a elegantní. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky kuřecího nebo krůtího masa. Podávejte s vařenou rýží, toasty nebo nudlemi. Lze připravit předem a ohřát.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 7

Ingredience

  • ½ šálku másla
  • 1 plechovka žampionů, scezená, s rezervou tekutiny
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • ½ šálku hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ šálku mléka
  • 1 a ¼ šálku horké vody
  • 1 a ½ lžičky kuřecího bujónu v prášku
  • 4 vařené vykoštěné půlky kuřecích prsou, nakrájené na kousky
  • 115 g nasekaného pimentovníku

Postup

  1. Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
  2. Přidejte osušené houby a papriku a za stálého míchání vařte 5 minut.
  3. Odstavte z ohně.
  4. Vmíchejte mouku, sůl a černý pepř.
  5. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezačne bublat.
  6. Vmíchejte mléko, vodu, vývar a vyhrazenou houbovou tekutinu.
  7. Za stálého míchání zvyšte teplotu na střední stupeň a přiveďte k varu. Vařte a míchejte 1 minutu.
  8. Vmíchejte kuřecí maso a pimento a prohřejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang